F.A.Q

 • Waarom kan ik niet ‘zomaar’ naar de honden en katten komen kijken?

  Dierencentrum Waasland bestaat inmiddels al 50 jaar en heeft de ervaring met wat het beste is voor de dieren in ons verblijf. Zo weten wij dat de dieren meer stress ervaren wanneer wij te pas en te onpas bezoekers toelaten. De dieren hebben recht op privacy en zijn geen Zoo dieren om op elk moment van de dag te komen bekijken.

  Dieren vinden geborgenheid bij het verzorgende team na situaties waarbij ze zijn achtergelaten door de vorige baasjes. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, verhuizing, geen interesse meer etc. Het belang voor de dieren staat bij ons daarom voorop!

 • Kan ik ook komen wandelen?

  Wandelen met onze dieren kan helaas niet meer. Door klachten van buren zijn wij genoodzaakt ons te beperken tot een vast team van wandelaars.

 • Wat moet ik doen als ik een dier wil adopteren?

  Wij zullen een formulier overhandigen met diverse vragen. Dit neemt ongeveer 30 min in beslag. Indien er een match is zullen wij je met de gepaste honden laten kennismaken door middel van een wandeling.

  Neem altijd je hond(en) mee mocht deze al in uw bezit zijn. Dit bespaart een trip terug om de andere hond(en) te gaan ophalen.

 • Werken jullie met opvanggezinnen?

  Nee, voor honden en katten is een adoptiecentrum het beste. De ervaring leert ons dat mensen met een groot hart voor dieren, gebruikt worden om als opvanggezin te spelen.

  In de praktijk zien wij regelmatig dat opvanggezinnen weinig ervaring hebben met dieren of geen dieren mag houden van de verhuurder. Zo worden wij regelmatig geconfronteerd met mensen die onze hulp inroepen omdat ze met de dieren blijven zitten.

 • Gaan jullie meer dieren te adoptie kunnen zetten?

  Door de nieuwe infrastructuur kunnen wij inderdaad veel meer poezen aannemen. Wij gaan ons daar meer en meer op toeleggen. Door een eigen dierenarts en een operatiekwartier te hebben, hoeven de dieren het centrum niet te verlaten en kunnen zij ontwaken in alle rust in de LC of IC .

  Bij de hondenafdeling kunnen wij tot ruim 80 honden opvang bieden. De honden hebben een prachtige ruime box met ventilatiesysteem D, automatische drinkkom die water voorziet wanneer de hond er met de neus er tegen aangaat. Dit verblijf is gelegen achter een glazen wand. Door een zeer streng hygiënebeleid zijn de verblijven voor 99% ziekte vrij is.

 • Kan ik mijn huisdier bij jullie afstaan?

  Dat kan. Bij de katten is de enige vereiste om ze te laten vaccineren. Wij op onze beurt zullen overgaan tot het steriel maken en chippen van de kat.

  Bij de honden heeft u verschillende prijzen afhankelijk van de situatie. Bijvoorbeeld of de hond is gechipt, gevaccineerd, dierenarts boekje, etc.

  Voor de huidige afstandsbijdragen neemt u het beste telefonisch contact op 03/777.34.44

 • Kan ik mijn waterschildpad afstaan?

  Dat kan, in Turtle Beach. In onze natuurlijke poel liggen de schildpadden te genieten op een strandje bij zonnig weer. In de winter kunnen ze in alle rust beginnen aan hun winterslaap. Enkel binnenbrengen vanaf het voorjaar tot eind september. Kostprijs per dier €50

 

Contact

Dierencentrum Waasland
Stuurstraat 55
9120 Haasdonk

03 777.34.44
Steun ons

Steun ons

Geplaatst op: 2019-02-27

Wil je graag een steentje bijdragen aan het welzijn en de verzorging van onze dieren? Bekijk hier de verschillende donatie mogelijkheden. Het is nu ook mogelijk om je kleingeld te doneren bij een van de lokale win...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.